انتقاد تند از حرفهای علیرضا نبی درباره دو بار خودکشی و ... | چرا در دام این معنویت گرایی کاذب افتادهای؟
به گزارش روبرونیوز، مهران صولتی در این یادداشت نوشته است: این ویدئو که در شبکه های اجتماعی فراگیر شده سخنان علیرضا نبی کارآفرین مشهدی است که درباره پیامدهای تله مصرف و اعتیاد به آن سخن میگوید. نسخه جدیدی از ترجیح درویش صابر بر توانگر شاکر در کلام صوفیان که حداقل از دهه نود و سفت شدن کمربند تحریم های کشور مصادیقی برای آن در برنامه های تلویزیون ارائه میشود. مجریانی که از بینندگان میخواهند تا گوشت و مرغ و میوه نخورند یا خطبایی که مردم را به خوردن اشکنه یا نان خشک دعوت میکنند!
در اوایل دهه پنجاه هم روشنفکران چپ زده ایران متاثر از مکتب فرانکفورت و چهره برجسته آن یعنی هربرت مارکوزه از پدیده مصرف گرایی به شدت انتقاد میکردند. مارکوزه معتقد بود که شهروندان جوامع غربی چون در رفاه زندگی میکنند و به انبوه کالاهای مصرفی دسترسی دارند به ظاهر خرسند هستند در حالیکه نیازهای واقعی خود را نمیشناسند و مصرف به وسیله رسانهها و به صورت جعلی به آنها القا میشود!
جواد طباطبایی در نقد عملکرد روشنفکران دهه پنجاه میگوید: شورش بر مصرف گرایی در کشوری که به اکثریت قریب به اتفاق مردم آن نصف کالری لازم هم نمیرسید، گسسته خردی بیش نبود، سیاست بازی مبتنی بر جهل! روشنفکر غربی از این حیث منتقد مصرف گرایی بود که امریکایی در هر وعده یک استیک چهارصد گرمی میخورد، در همان زمان در یک دیزی وطنی متجاوز از چهل گرم گوشت نبود.
در جامعه ای که حدود ۳۰ درصد از جمعیت آن از تامین نیازهای اولیه خود ناتوانند، برخی از شهروندان یک سال است گوشت نخوردهاند، مردم از چهار دهه تورم دو رقمی رنج میبرند و بیش از نیمی از جمعیت کشور اجاره نشین هستند نبی به مخاطبان خود میگوید که شما هم به دنبال انباشتن بر پولهای خود و ساختن خانههای بزرگتر هستید! او که خود کارآفرین است چرا در دام این معنویت گرایی کاذب افتاده است؟
در لینک زیر ببینید: